Δελτίο Τύπου

Royal Sugar ABEE στο συνέδριο S&P Platts Sugar της Γενέυης

     

     Στα πλαίσια του συνεδρίου S&P Platts Sugar Conference που διεξήχθη στη Γενεύη στις 26 & 27 Απριλίου 2022, κορυφαίοι παραγωγοι και έμποροι ζάχαρης συναντήθηκαν με σκοπό την παρακολούθηση των εξελίξεων του κλάδου σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

     Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Royal Sugar ABEE Χρήστος Καραθανάσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Πασχάλης Καραθανάσης παρευρέθηκαν στο συνέδριο και στο επίκεντρο των εξελίξεων. 

     Στις ομιλίες και τα πάνελ των συζητήσεων ακούστηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις αλλά και προβλέψεις σχετικά με το αβέβαιο μέλλον της ζάχαρης σε επίπεδο παραγωγής, τιμών, εξαγωγών και ανταγωνιστικότητας. Τέλος αναπτύχθηκαν νέες ενδιαφέρουσες στρατηγικές και συζητήθηκαν νέες πιθανές συνεργασίες.

 

Λήξη Δελτίου Τύπου


 

Δελτίο Τύπου

Ελληνικό-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ, Μάρτιος 2022

    Στα πλαίσια του Ελληνο-Σαουδαραβικού Επενδυτικού Φόρουμ που διεξήχθη υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στα μέσα Μαρτίου, αρχικά στην πόλη Al-Ula (Αλ Ούλα) και ολοκληρώθηκε στην πόλη Riyadh (Ριάντ), ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Καλίντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Φαλίχ (Khalid bin Abdulaziz Al-Falih) καλωσόρισε, λέγοντας «καλημέρα» στα ελληνικά, τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και τα μέλη της ελληνικής κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής.

    Η Royal Sugar ABEE πάντα παρούσα στα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, βρέθηκε στην αποστολή, με την παρουσία εκπροσώπου, της κας Καραθανάση Νατάσας, κόρη του γνωστού επιχειρηματία και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Χρήστου Καραθανάση.

    Φιλοδοξία των δύο πλευρών είναι η δημιουργία μιας υγιούς και μακροχρόνιας σχέσης με ενίσχυση και εμβάθυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

1

 

2

Ριάντ, Σαουδική Αραβία, Μάρτιος 2022


 

Δελτίο Τύπου

 

ROYAL SUGAR Α.Β.Ε.Ε.: Ανακοίνωση τιμολογιακής πολιτικής 2020 για τη καλλιέργεια ζαχαρότευτλου

 

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα - 17 Φεβρουαρίου 2020 

 

Λήψη Δελτιου Τύπου


 

Δελτίο Τύπου

 

Ιστορική συμφωνία

Στην ROYAL SUGAR Α.Β.Ε.Ε.τα εργοστάσια της

Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Πλατέος & Σερρών 

 

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα – 06 Νοεμβρίου 2019

 

Η  Royal Sugar Α.Β.Ε.Ε., σε σύμπραξη με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. και την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.,  και αναλαμβάνει κατά αποκλειστικότητα τη διαχείριση και λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ζάχαρης της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες. Η Royal Sugar, που προκρίθηκε στο δημόσιο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΒΖ, μισθώνει βάσει της συμφωνίας τα εργοστάσια Πλατέος και Σερρών για 28 μήνες με αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς τους, έναντι 15,2 και 10,8 εκατομμυρίων αντίστοιχα, με τη λήξη της μίσθωσης. 

Στόχος της συμφωνίας είναι η διάσωση και αναβίωση της τευτλοκαλλιέργειας και της παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας θα γίνεται από μία ιδιωτική επιχείρηση. H Royal Sugar A.B.E.E. έχει το όραμα, τη γνώση της παγκόσμιας αγοράς ζάχαρης, τα μέσα και τις συμμαχίες για να πετύχει. Από σήμερα θέτει σε ισχύ ένα λεπτομερές πενταετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων που θα αλλάξει τον χάρτη της ζάχαρης σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη.

Για την τρέχουσα καμπάνια 2019 η Royal Sugar δεσμεύεται για την άμεση παραλαβή όλων των τεύτλων που έχουν σπαρθεί και την πληρωμή των παραγωγών. Τις προσεχείς ημέρες, η Royal Sugar θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους Έλληνες παραγωγούς, παρέχοντας συγκεκριμένα κίνητρα και εγγυήσεις, ζητώντας συνεργασία και υπογραφή συμβάσεων για την άμεση σπορά τεύτλων προς πώληση και παραγωγή ζάχαρης από τη Royal Sugar κατά την προσεχή καμπάνια 2020. Η Royal Sugar προσβλέπει στην σταδιακή αύξηση των καλλιεργήσιμων στρεμμάτων, στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών καλλιέργειας βελτίωσης της στρεμματική απόδοσης και του ζαχαρικού τίτλου, στην πλήρη αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας και στην εκμετάλλευση όλων των υποπροϊόντων.

Η Royal Sugar ξεκινάει άμεσα τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, εφαρμόζοντας τεχνογνωσία από το εξωτερικό, πάντα με στόχο τη μείωση του παραγωγικού κόστους. Αξίζει να τονιστεί, πως το στρατηγικό πλάνο της Royal Sugar, προβλέπει εντός του 2020 μια μεγάλη επένδυση σε γραμμή ραφιναρίσματος ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο. Η καινοτόμα αυτή κίνηση, θα εξασφαλίσει δυνατότητα παραγωγής ζάχαρης, όχι μόνο τις ημέρες της καμπάνιας επεξεργασίας των τεύτλων, αλλά όλο τον χρόνο, δημιουργώντας απαραίτητες οικονομίες κλίμακας. Ταυτόχρονα, οδηγεί σε και περισσότερες μόνιμες, νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Προτεραιότητα της Royal Sugar είναι η κάλυψη της ελληνικής αγοράς. Η ζάχαρη είναι προϊόν στρατηγικής σημασίας για κάθε οικονομία και βασικό συστατικό πληθώρας προϊόντων. Η αναβίωση της παραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα θα καταστήσει τις ελληνικές βιομηχανίες περισσότερο ανταγωνιστικές στις εξαγωγές τους. Το μόνιμα γεμάτο σιλό αποθήκευσης ζάχαρης στο εργοστάσιο Πλατέος, χωριτικότητας 50.000 τόνων ζάχαρης, θα παρέχει ασφάλεια. Δεδομένης όμως της γεωγραφικής θέση της Ελλάδας και της έλλειψης εργοστασίων παραγωγής ζάχαρης στις γείτονες χώρες, η ελληνική ζάχαρη θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

Η Royal Sugar είναι τα τελευταία χρόνια ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας στα διεθνή συνέδρια ζάχαρης και έχει εδραιώσει σχέσεις με πληθώρα παραγωγών και traders ζάχαρης. Η δυναμική μας ανάπτυξη οφείλεται στην εφευρετικότητά μας και την ευελιξία μας και γι’ αυτό παραμένουμε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις συνεργασίας. Η εταιρία μας επιβεβαιώνει την προσήλωσή της σε μια διεθνοποιημένη και ανταγωνιστική ελληνική βιομηχανία, που θα αποτελέσει τον πυλώνα ανάπτυξης και σταθερότητας για το μέλλον της χώρας, και ευελπιστεί στη στήριξη όλων της μεγάλης αυτής προσπάθειας. 

Η Royal Sugar Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες με 35% μερίδιο της ελληνικής αγοράς των 280.000 τόνων ετησίως. Η εταιρεία έχει συνάψει δυνατές συνεργασίες σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο με κορυφαίους παραγωγούς και traders ζάχαρης. Η Royal Sugar είναι ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Ολλανδού παραγωγού ζάχαρης Suiker Unie και του Βρετανού British Sugar σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Ο κύκλος εργασιών το 2018 ήταν 21 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 εκτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ με σημαντική κερδοφορία. Η Royal Sugar έχει χτίσει ένα διευρυμένο πελατολόγιο άνω των 2.000 πελατών, εξυπηρετώντας όλους τους retailers και τις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων. 

 

Λήψη Δελτίου Τύπου

 

Οι Συνεργάτες μας

 

 

Η Royal Sugar Α.Β.Ε.Ε. είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της British Sugar στην

Ελλάδα,Κύπρο,Αλβανία,Βουλγαρία,

Ρουμανία,Κόσοβο και Σκόπια

 

Η Royal Sugar Α.Β.Ε.Ε. είναι ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Oλλανδού παραγωγού ζάχαρης Suiker Unie στην Ελλάδα