Η Royal Sugar ABEE Χορηγός της Εκδήλωσης 80 Χρόνια Σ.Α.Α.Κ Ανατόλια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η ROYAL SUGAR A.B.E.E. ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 80 ΧΡΟΝΙΑ Σ.Α.Α.Κ. ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με την ενθουσιώδη συμμετοχή πλήθους αποφοίτων και φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου των 80 χρόνων του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια (Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές της πόλης, η ηγεσία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια.

Η Royal Sugar, χορηγός της εκδήλωσης, υποδέχθηκε γλυκά όλους τους καλεσμένους, τοποθετώντας σε κάθε θέση του Μεγάρου μια κομψή σακούλα με δώρο τις νέες συσκευασίες λευκής και καστανής ζάχαρης Royal Sugar σε ατομικές μερίδες (sticks).

Την έναρξη της εκδήλωσης σήμανε, απευθύνοντας χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνου Βλάχου και του πρώην Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Dr. William McGrew.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοφιλής ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, απόφοιτος του σχολείου.Το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε η ενδιαφέρουσα ομιλία του αποφοίτου του Κολλεγίου, καθ. Βασίλη Μακιού (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, διευθυντής Corallia), με θέμα ‘Αναγέννηση στην Παιδεία’.Προβλήθηκε επίσης για πρώτη φορά ένα Επετειακό Ντοκιμαντέρ για τα 80 χρόνια του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, παραγωγής του Συλλόγου, σε σκηνοθεσία του αποφοίτου Δημήτρη Σταμπολή. Μέσα από διηγήσεις πρώην Προέδρων του Σ.Α.Α.Κ. και άλλων σημαντικών για το Σύλλογο προσωπικοτήτων, παρουσιάστηκε η ιστορία και το έργο του Σ.Α.Α.Κ. και η δυναμική παρουσία και προσφορά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε κλίμα μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους προς το Σύλλογο οι απόφοιτοι οι οποίοι διατέλεσαν Πρόεδροι του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια.

Ο Σ.Α.Α.Κ. τίμησε επίσης τη γηραιότερη απόφοιτο κα. Αναστασία Πιτσιρώνη – Γεμενετζή, η οποία αποφοίτησε το 1936 από το σχολείο θηλέων του Κολλεγίου Ανατόλια στην οδό Αλλατίνη.

Στο μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης με έργα Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, George Gershwin, Leonard Cohen, Αbba και Freiheit, συμμετείχε η ονομαστή χορωδία του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες, αποφοίτους και φίλους του Συλλόγου, όπως: O βαρύτονος Στέργιος Παρίσης, ο Steven Triantafillis των ‘Μy Excuse’, η τραγουδίστρια της τζαζ Αλεξάνδρα Σιετή (του σχήματος ‘The Dude’), και το συγκρότημα ‘Liebe’(Γιώργος Μπέγκας και Δήμος Ζαχαριάδης).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σ.Α.Α.Κ. ευχαρίστησε προσωπικά τους απόφοιτος Πασχάλη Καραθανάση (ιδιοκτήτης της Royal Sugar A.B.E.E. - Anatolia Class 2016) και  Έλλη Λίμπου (Διοικητική Διευθύντρια Ανάπτυξης της Royal Sugar A.B.E.E. - Anatolia Class 1995) για την έμπρακτη υποστήριξή τους.

 

 

Video από την εκδήλωση