Δυναμικό παρόν της Royal Sugar ABEE στο 9ο Ευρωπαϊκό Συνεδρίο Ζάχαρης στη Γενεύη (24-25/03/19)

Η Royal Sugar ABEE συμμετείχε στο 9ο Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ζάχαρης (Platts EU Kingsman Sugar Conference 2019) που έλαβε χώρα στη Γενεύη στις 24-25 Μαρτίου 2019. Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 400 διευθυντικά στελέχη όλων των ισχυρών οίκων που δραστηριοποιούνται στη διεθνή αγοράς ζάχαρης.

Η Royal Sugar ΑΒΕΕ ήταν η μόνη ελληνική εταιρία παρούσα.  Την εταιρία εκπροσώπησαν ο Ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος κ. Χρήστος Καραθανάσης, ο υιός του κ. Πασχάλης Καραθανάσης και η Managing Director κα. Έλλη Λίμπου.

 

 

Το μέλλον της ευρωπαϊκής αγοράς ζάχαρης συζητήθηκε έντονα στο Συνέδριο.

Όσο αναφορά την παραγωγή ζάχαρης, παρά την απαγόρευση χρήσης των νεονικοτινοειδή (neonicotinoids) που θα οδηγήσεις σε μειώσεις των αποδόσεων, αλλά και τις μειώσεις στα καλλιεργήσιμα εδάφη, οι ομιλητές και οι μελετητές αναμένουν την παραγωγή ζάχαρης στην ΕΕ το 2019-20 να παραμείνει κοντά στα επίπεδα της προηγούμενης σεζόν, καθώς οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι πιο στις συνηθισμένες.

Η κατανάλωση ζάχαρης επίσης συζητήθηκε, με συναίνεση στο ότι η Ευρωπαϊκή ζήτηση ζάχαρης αντιμετωπίζει πτωτική τάση λόγω των αλλαγών στη συμπεριφορά των καταναλωτών και των αυξανόμενων φόρων στη χρήση ζάχαρης πανευρωπαϊκά.

Εξετάζοντας το εμπόριο ζάχαρης, ένα από τα βασικά συμπεράσματα του Συνεδρίου ήταν ότι θα επέλθει η ισορροπία στην ΕΕ, καθώς οι Ευρωπαίοι παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενο ανταγωνισμό στους παραδοσιακούς προορισμούς εξαγωγής τους. Νέες ευκαιρίες θα προκύψουν στις αγορές νοτίως της Σαχάρας, όπου η ζήτηση ζάχαρης αυξάνεται.

 

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ